Tarih: 20.11.2024 19:53

“Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi” Açılış Töreni Gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi ile Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. iş birliği protokolü ile gerçekleştirilen Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası açık alan kimliklendirme çalışması “Seramik Mozaik Yüzey Kaplama” projesinin açılış töreni 18 Kasım 2024 Pazartesi günü gerçekleşti.

Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye Alanında düzenlenen törene, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Proje Koordinatörü Prof. Yeşim Zümrüt, Kaleseramik Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Soysal, CHP İl Başkanı Av. Levent Gürbüz, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Belediye Meclis Üyeleri, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Tören kapsamında bir konuşma yapan Proje Koordinatörü Prof. Yeşim Zümrüt, seramiğin Çanakkale için önemli olduğundan söz ederek, “Biz bu kentin seramik kökeninden beslenerek kamusal alanda seramik dokunuşunun önemli olduğunu düşündük ve bununla ilgili tasarımlara başladık. Temelde 3 proje tasarlandı. Bunlardan 2 tanesi kapalı alanda, bina içerisinde görebileceğiniz yüzey kaplama seramik projesi. Onunla birlikte planlanan açık alanda mozaik projesi dediğimiz, çok uzun aylarımızı alan bir üçüncü proje; açık alan kimliklendirme çalışması oldu. Bu proje ile bizler hem öğrencilerimize eğitim verdik hem sunumlar yaptık hem de uygulamada yeni bir teknik öğrettik. Türkiye'nin 9 noktasından öğrencileri ve öğretim elemanlarını buluşturduk ve projemizin sonuna geldiğimizde montaj aşamasıyla birlikte bu süreci tamamladık. Umarım bu kente fayda sağlayan, kamusal alana değer katan, herkesin günlük rutinleri içerisinde kafasını çevirip baktığında keyif alacağı güzel bir sonucu, bir ileri dönüşüm projesini hep birlikte mutlulukla, keyifle yaşarız” dedi.

Kaleseramik Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Soysal ise Kale Grubunun sosyal sorumluluk projelerinde her zaman var olduğunu belirterek, “Bu proje; 9 ay tasarımı, 12 ay üretimi süren uzun süreçli bir projeydi. Zaman zaman ben de gelip katılma fırsatı buldum. İnanılmaz keyifliydi. Tahmin ediyorum ki artıkların geri kazandırılarak bir sanat eserine dönüştüğü ve bu kadar büyük çaplı bir proje çok yoktur. Dolayısıyla kentimize yaptığımız bu katkı için ben de tüm paydaşlarımıza, bize bu fırsatı verdikleri için hem belediyemize hem üniversitemize teşekkür ediyorum” dedi.

“Geri Dönüşüm Konusunda Farkındalık Yaratmak için Önemli Bir Çalışma”

Törende konuşan Belediye Başkanı Muharrem Erkek ise, ortaya çıkan çalışmaların çok nitelikli olduğunu belirterek, “Önce belediyemizin içinde girişte sol tarafta ve eksi birinci katta kimliklendirme çalışmaları yapıldı. Bunlar çok güzel ve anlamlı çalışmalardı. Çanakkale'yi hep tarih, kültür ve üniversite kenti olarak planlamak istiyoruz. Bu misyona uygun projelerde çalışmak ve onları yaşamak istiyoruz. Bu tarz çalışmalara mutlaka devam etmeliyiz. Çünkü bu çalışmalar kent estetiği açısından da çok önemli. Her zaman söylediğimiz bir şey var; bu kentin kamusal alanları, duvarları, binaları, evlerimizin dışı bu kente ait. Ve bu kent bizim evimiz. Kentimizi güzelleştirmemiz gerekiyor. Bu çalışmalar kentin duvarlarında, sokaklarında devam ettirilmeli ve kentimizi çok daha güzelleştirmeliyiz. Ben zeytin temasını da çok anlamlı buluyorum. Zeytin bizim bölgenin tarihsel ve kültürel kimliği açısından da çok önemli bir unsur. Aynı zamanda barış anlamına geliyor. Bu anlamlı tema için tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Emek veren öğrencilerimize, hocalarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu çalışma geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratma açısından da çok önemli. Çalışmada yüzde seksen beş oranında karo atıkları kullanıldı. Bu geri dönüşümü ve bu farkındalığı vurgulamak açısından da büyük önem arz ediyor. Bu anlamlı projelere ve iş birliklerine mutlaka devam etmeliyiz. Şehrimiz için birlikte çalışmayı asla bırakmayalım” diye konuştu.

Program, Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi kapsamındaki çalışmaların gezilmesi ve hatıra fotoğrafları çekimi ile sona erdi.

Proje Hakkında

Seramik Mozaik Yüzey Kaplama projesi kapsamında, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası'nın bulunduğu 100. Yıl Meydanındaki duvarlara kent estetiğine katkı sunan ve çevresel farkındalığı arttıran zeytin temalı pano uygulaması gerçekleştirildi.
Sürdürülebilirlik hedefiyle hazırlanarak kamu, üniversite ve sanayi iş birliğiyle hayata geçirilen, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları Proje Koordinatörü Prof. Yeşim Zümrüt, Akademik Yürütücüler Dr. Öğr. Üyesi Müjde Yücel Coşar ve Öğr. Gör. Dr. Mehmet Coşar'ın rehberliğinde yürütülen projede Türkiye'nin çeşitli illerinden 9 Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik/Seramik ve Cam Bölümlerinden 105 akademisyen ve öğrenciler yer aldı.
Tasarımdan üretime ve montaja kadar öğretim elemanı ve öğrenciler için kapsamlı bir eğitim alanı sunan proje; yüzde 85 oranında Çanakkale Seramik Kalebodur Fabrikası'nın karo atıkları kullanımı ile çevresel farkındalığı arttıran, kent estetiğine katkı sunan, geleceğe bakan, sadece kentimiz için değil dünyamız için sürdürülebilirliğin teşvik edilmesi adına önemli bir ileri dönüşüm projesi oldu.


19.11.2024 11:00

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —