Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Balıkesir Üniversitesi ile Yeni Dünya Vakfı, Edremit Tayyaresi ile Tarihi Mirası Yaşatacak

BAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Fatih Satıl, Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan ve Yeni Dünya Vakfı Edremit Şubesi temsilcileri de törende hazır bulundu.

EĞİTİM 20.01.2024 18:07:00 0
Balıkesir Üniversitesi ile Yeni Dünya Vakfı, Edremit Tayyaresi ile Tarihi Mirası Yaşatacak

 

Balıkesir Üniversitesi ile Yeni Dünya Vakfı arasında, 1914 yılında Edremit Halkının bağışlarıyla alınan ve Türk Hava Kuvvetlerine bağışlanan Edremit Tayyaresinin aslına uygun imalatının yapılması, sergilenmesi ve bu tarihi mirasın yaşatılması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Yeni Dünya Vakfı Edremit Şube Başkanı Tahsin İzci tarafından imzalanan protokol ile Kudüs, Kahire ve İskenderiye’ye başarıyla hava seferleri gerçekleştiren Edremit Tayyaresinin teknik çizimlerin yapılması, yapısal malzeme gerekliliklerinin üreticiye ulaştırılması, aslına uygun imalatı, sergileneceği yerde meteorolojik koşullara dayanıklı olması gibi konularda Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu akademisyeni Doç. Dr. Seyhun Durmuş tarafından destek verilmesi kararlaştırıldı.

Rektörlük makamındaki protokol imza töreninde, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Yeni Dünya Vakfı Edremit Başkanı Tahsin İzci, tarihe saygı amacını da ortaya koyan iş birliğinin hayırlı olması dileklerinde bulundu. Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Fatih Satıl, Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan ve Yeni Dünya Vakfı Edremit Şubesi temsilcileri de törende hazır bulundu.


Pazartesi 21.6 ° / 11.6 °
Salı 15.4 ° / 12.4 °
Çarşamba 14.1 ° / 9.6 °