Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Edremit’te Kuvay-Milliye Grubundan oluşan 100 öğrenci Çanakkale’ye gidiyor

Edremit’te İmam Hatip öğrencilerinden oluşan Kuvay-Milliye Grubundan 100 öğrenci Çanakkale’ye gidiyor

KÜLTÜR SANAT 6.03.2024 13:55:00 0
Edremit’te Kuvay-Milliye Grubundan oluşan 100 öğrenci Çanakkale’ye gidiyor

İEdremit Anadolu İmam-Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler proje Okulu öğrencilerinden kurulmuş olan 100 öğrencilik “Kuvay-ı Milliye Grubu Çanakkale’ye gidiyor.. Konu ile ilgili bir basın açıklama yapan Yeni Dünya Vakfı
Edremit Temsilcisi Tahsin İzci, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “1996 yılında kurulan Vakfımızın amacı; öncelikle gençlerimizin milli ve manevi değerlere bağlı, bilgili, kültürlü, ahlaklı, yeniliklere açık, münevver birer şahsiyet olmalarını sağlayarak, milletimizin huzur içerisinde kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunmaktır.
Kurulduğu günden bugüne eğitim, kültür, sosyal ve sportif faaliyetler çerçevesinde birçok kamp, seminer, sohbet, konferans, grup okumaları, ulusal ve uluslararası geziler ve özel programları gerçekleştiren Vakfımız ulusal ve uluslararası birçok faaliyeti hayata geçirmektedir.”diyen İzci, sözlerine şu şekilde devam etti. “ Vakfımızın “TÜRKİYE YÜZYILI” kapsamındaki faaliyetlerinden 1914 yılında Edremit Halkının satın alarak Devletimize hediye ettiği ve günümüz gündeminde her vicdanlı insanın yüreğini kanatan, soykırım yaşanan coğrafyaya, Kudüs’e sefer yapan “Edremit Tayyaresi’nin” Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu rehberliğinde aslına uygun bir kopyasını yaptık ve hatıraları canlandırdık.
Edremit isimli tayyaremiz, Edremit Kaymakamlığı’nın yeni binasının bahçesinde daimî olarak sergileneceği yerin hazırlanmasını bekliyor.
Faaliyetlerimizin bu etabında ise Edremit Anadolu İmam-Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler proje Okulu öğrencilerinden kurulmuş olan 100 öğrencilik “Kuvay-ı Milliye Grubu’nu” Küçükkuyu’da düşerek görev icra edemeyen ve daha sonra tamir ettirilerek, tarihimizin en önemli savaşlarından biri olan Çanakkale Deniz Savaşları’nda “Keşif ve Gözetleme” faaliyeti yapıp, Nusrat Mayın Gemisi’ne istihbarat vermek suretiyle savaşın kaderini değiştiren “Ertuğrul Tayyaresi’nin” rotasını görmeye ve Nusrat Mayın Gemisi’ni gezmeye götürüyoruz.
Kuvay-ı Milliye Şehrinin Öğrencileri 8 Mart 2024 sabahı saat 07.00 civarlarında Milli Savunma Bakanlığı’nın misafirleri olarak “Tanziri Mayın Döküş ve Anma Töreni’ne” (Tarihteki mayın dökme hadisesinin canlandırılması) tarihi Nusrat Mayın Gemisi ile Çanakkale Boğazın’da yapılacak seyr-ü sefere katılacaklardır.
Bu faaliyet, münevver ve şuurlu bir gençlik yetişmesine vakfımızın bir katkısıdır. Bu gezi sonrasında Nusrat Mayın Gemisi ile Çanakkale Boğazı’nda tarihi bir kahramanlık faaliyetinin canlandırılmasına katılan öğrencilerimizin duygu ve hatıralarını dinlemeleri için değerli
halkımızı, diğer öğrencileri ve siz fedakâr basın mensupları ile bir iftar ve devamında sohbet için buluşmalarını da planlamaktayız. Şimdiden geziye katılacak öğrencilerimizi tebrik, yetiştiren öğretmenlerine emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Yolları, bahtları ve zihinleri açık olsun.” Dedi


Pazartesi 21.6 ° / 11.6 °
Salı 15.4 ° / 12.4 °
Çarşamba 14.1 ° / 9.6 °