Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Edremit Belediye Başkan Aday Adayı Seval Bozkurt Depreme Dikkat Çekti

Cumhuriyet Halk Partisi Edremit Belediye Başkan Aday adayı Seval Bozkurt ‘kadere sığınıyoruz ‘dedi

SİYASET 26.12.2023 14:21:00 0
Edremit Belediye Başkan Aday Adayı Seval Bozkurt Depreme Dikkat Çekti

Bizler toplum olarak çoğu zaman korkularımız ve hatalarımız ile yüzleşemiyor, kaçıyor ve “kadere” sığınıyoruz. Depremin nerede ne zaman ve hangi şiddette gerçekleşeceğini önceden bilemediğimiz için kader diye nitelendirilebiliyoruz. 
Ancak gelişen bilimin ışığında hangi bölgelerin hangi riskler altında olduğunu artık bilim adamları öngörebiliyorlar ve uyarı yapıyorlar, öyle ise önlem, tedbir almak çok önemli ve mümkün.

Önümüzdeki süreçte partim beni belediye başkan adayı gösterip, halkımız yetki verdiği takdirde belediye olanakları en üst kapasitede kullanılarak deprem ve diğer afetler konusunda acil eylem planları yapılacak ve gereken önlemler alınacaktır.

Şu an Edremit Belediyemizin depreme ilişkin başlattığı acil eylem planı çalışmaları güçlendirilerek geliştirilecek, farkındalık ve kentsel dönüşüm vb. çalışmalar  teknik ekiple en kısa zamanda harekete geçirilecektir. Edremit ‘in depreme dirençli bir kent haline getirilmesi elzemdir.

Olası bir deprem sonrasına ilişkin alınacak tedbirler de ivedilikle ve hassasiyetle çalışılması gereken bir konudur.

Şubat ayında yaşadığımız büyük deprem sonucu binlerce can kaybı , esasen akıl ve bilimden uzaklaşmanın sonucudur. Zemin etüdü yapmadan, olası depremler hesaplanmadan, depreme dayanıksız yapılaşma ne yazık ki bütün ülkeyi yasa boğan bir yıkım ve tarifsiz acıya neden oldu. Buradan depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı da tekrar anarak Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bir daha böyle acılar yaşamamak üzere sağlıklı ve güvenli yarınlar diliyorum.


Salı 18.6 ° / 6.2 °
Çarşamba 17.2 ° / 8.9 °
Perşembe 19.6 ° / 10 °